Pasteryzowana, płynna masa jajowa jest produkowana ze świeżych jaj kurzych w procesie zamkniętym . Otrzymany produkt jest całkowicie bezpieczny pod względem bakteriologicznym w odróżnieniu od jaj kurzych stosowanych bezpośrednio w przetwórstwie spożywczym.

Potwierdzeniem bezpieczeństwa jest świadectwo jakości (HDI) wystawiane do każdej dostawy przez producenta.

Masy jajowe stanowią bazę do artykułów żywnościowych takich jak: wyroby piekarniczo-cukiernicze, lody , dresingi, likiery, makarony i wiele innych.

Pasteryzowana masa jajowa jest łatwa w zastosowaniu w wielu procesach technologicznych.

Szczegółowe parametry poszczególnych mas jajowych dokładnie określają zakładowe specyfikacje.


26.04.2008
Targi

19.11.2007
Wydajnosć

16.05.2007
Firma roku 2006











Polski / Polish English / Angielski Deutsh / Germany / Niemiecki Russian / Rosyjski